Camí de Sant Jaume per a tothom

Català-LSCCastellano-LSEEnglish-SIS

Accessibilitat al Camí

Des de finals del 2007, la promoció de l'oferta catalana de Turisme Accessible forma part de les principals línies de treball de l'Agència Catalana de Turisme. Això s'ha concretat en la publicació Turisme Accessible. Guia de bones pràctiques a Catalunya, i en la creació d'una Web específica que explica les possibilitats que ofereix Catalunya en aquest camp:
www.turismeperatothom.catalunya.com (en finestra nova).

En aquesta mateixa línia, Camí de Sant Jaume per a Tothom facilita informació i eines perquè les persones que tenen algun tipus de discapacitat o una mobilitat reduïda puguin gaudir de l'experiència del Camí de Sant Jaume.

Som conscients que hi ha moltes barreres al llarg del Camí, fet que impedeix que moltes persones puguin recórrer-lo íntegrament, però estem convençuts que amb aquesta iniciativa, oferim una alternativa viable a les persones que vulguin començar a caminar, convertint en certa la dita popular que no hi ha un camí únic, sinó que cada pelegrí fa el seu camí... Que hi ha tants camins com pelegrins.

El Camí de Sant Jaume travessa muntanyes i valls, paratges solitaris i espais densament poblats, mitjançant tota mena de camins, senders, pistes i carreteres que pugen i baixen contínuament. No cal dir que és impracticable en gran part per a les persones que es desplacen en cadira de rodes. No obstant això, des d'aquí s'aniran identificant tots els trams que tinguin les condicions més òptimes per poder ser considerats practicables o aptes per ser recorreguts per les persones que tenen alguna discapacitat física o una mobilitat reduïda, i que tanmateix tinguin una especial rellevància cultural o paisatgística.

Aquesta informació es podrà obtenir en l'apartat de trams i destinacions accessibles.

En aquesta pàgina s'ofereix la possibilitat d'obtenir informació sobre les diferents etapes del Camí, mitjançant d'Àudio – Signo – Guies, fent realitat l'accessibilitat a la comunicació. A través d'aquests arxius les persones amb discapacitat sensorial podran conèixer les localitats que conformen el Camí, la seva història, costums...

Cada etapa del Camí es descriurà en un arxiu que facilitarà informació a través d'àudio descripció, signació i subtitulació. Hi haurà també la possibilitat de descarregar-se els arxius a un dispositiu mòbil amb la finalitat que pugui servir de guia per a les persones que vulguin viure l'experiència de començar a fer el Camí.

Accessibilitat al Camí